Choose language
РАЗРАБОТКА НА E-uchebnik.bg
 
  • e-uchebnik.bg
  • e-uchebnik.bg
  • e-uchebnik.bg
 
 
 

Електронният магазин е част от най-новата дейност на издателство „Просвета” – разработване на електронни образователни ресурси.

Електронните учебници не са просто сканирано копие на хартиената версия на учебниците на издателството, а включват и допълнителни занимателни упражнения, задачи и игри. На сайта могат да се намерят дигиталните варианти на книжните учебници, допълнени с мултимедийни материали: задачи, упражнения, илюстрации, тестове за проверка, музика, видеофилми и др. Те са много по-богати и занимателни и са изключително удобни за работа – ако имате средно добри компютърни умения и се запознаете с възможностите, които учебниците предлагат, ще разберете, че по тях може сами да подчертавате важните материали, да дописвате, да си водите бележки, да прибавяте разработени от Вас или избрани от другаде електронни ресурси.

Идеята е да се промени мисленето "от ученето е досадно" към "ученето е забавно" и така материалът да се усвои по-лесно. В учебниците по английски дори са включени аудио файлове, които улесняват процеса на обучението.

Онлайн версиите на всички предмети за 1-ви и 2-ри клас по учебниците на "Просвета" вече са изготвени и могат да бъдат закупени от сайта, като до края на учебната година постепенно ще излязат електронните учебници за останалите предмети и класове до 7-ми клас. Предвидено е да започне и адаптирането им за смарт устройства като таблети.

Електронните учебници имат висока педагогическа стойност и напълно отговарят на новото поколение ученици, които работят в условията на Интернет. Учебниците правят обучението много по-интересно и мотивирано, както и помагат на учениците и да се самооценяват.

http://www.e-uchebnik.bg/

Подобни проекти
Ако горният проект не е точно това, което търсиш, провери тези тук!